3 errors a evitar per reduir les dificultats amb els teus fills i filles

Sovint no sabem com aconseguir que els Nostres filles i fills ENS facin ques a la primera. Aquests suggeriments et seran molt útils si les apliques de forma constant:

1.

Si tu fill o filla exigeix alguna cosa amb violència: no pot aconseguir-ho.

No em refereixo només a violència física, sinó també a violència verbal o a el xantatge emocional com posar-se a plorar o similar.

Si aconseguís el que desitja amb violència física, verbal o emocional, realitzaria un aprenentatge erroni: creuria que ha d’usar la per aconseguir el que desitja.

Evita-ho i t’estalviaràs molts problemes en el futur.

Abans de posar una norma a la teva filla o fill, pregunta't: és realment important? Si ho no és, elimina-la.

2.

No els evitis aprendre: que visquin les conseqüències de les seves decisions.

Cada acte genera unes conseqüències que permeten aprendre. Algunes famílies “salven” als seus fills / es de les conseqüències dels seus actes quan els veuen apurats, tristos, plorant … Greu error! Doncs llavors els seus fills aprenen que no importa el que facin doncs sempre seran salvats. Els convertim en irresponsables. De fet, sobreprotegir els fills / es i salvar-los dels fruits de les seves accions és maltractar-los, ja que els impedim aprendre. Evita-ho i els ajudaràs a créixer.

Per exemple, si una nena no ha fet una tasca i la van a suspendre per això, deixa que visqui aquesta conseqüència.

Un altre Exemple, en lloc de "no em parlis malament", su és dir "ENS vam parlar amb respecte". Donem exemple.

3.

Ajuda’ls només quan es compleixin aquests 3 criteris.

  1. No ajudis als teus fills si no t’han demanat ajuda: interfieres i els impedeixes aprendre, els tornes incapaços.
  2. No ajudis als teus fills i filles si ho poden fer sols. La teva ajuda completa la seva capacitat, però no la substitueix. Si els fas coses que ells poden fer sols, els tornes febles i dependents.
  3. No ajudis als teus filles i fills si el que et demanen li correspon a una altra persona: no ocupis el lloc del seu professor / a, no ocupis el lloc dels seus amics / es, no ocupis el lloc dels avis / es … digues-li que l’hi demanin a ells o no l’ajudes a créixer.

No dubtis a ajudar si et demanen ajuda, per una cosa que no poden fer sols / es i que sí que et correspon com a pare o mare. Això crearà una sòlida teva relació amb els fills / es

Si vols més suport per educar els teus fills amb armonía t’animo a descobrir les 3 leccions gratüites del meu curs Educar amb Harmonía, que et seran molt útils. Fes-un ull ..